SARA Salonsoft blog

22 januari

Sociale media voor je salon: tips voor meer klantenbinding

Je eigen salon heeft baat bij het krijgen van een zo groot mogelijke naamsbekendheid. In de directe omgeving is jouw salon ‘bekend’ door winkelend publiek (potentiële klanten), mond op mond reclame van bestaande klanten en diverse reclame-uitingen. Sociale media kan heel goed ondersteunen bij het krijgen van meer klantenbinding. Gebruik Sociale Media voor je salon Sociale media kan goed worden ingezet om meer binding te krijgen met je huidige klanten. Daarnaast is het ideaal om […] Lees verder »

11 januari

Hoe goed scoort jouw kapsalon versus het landelijke gemiddelde?

Om te zien hoe jouw kapsalon presteert ten opzichte van je concurrenten is het allereerst belangrijk om te weten wat die landelijke gemiddelden inhouden. We zetten deze voor je op een rij. Daarna geven we je uitleg hoe je de cijfers (resultaten) van jouw kapsalon inzichtelijk maakt.   Landelijke gemiddelden voor kapsalons Het kappersvak is altijd in beweging. Staat de economie er slecht voor en krijgen jouw klanten minder te besteden dan is een kappersbezoek […] Lees verder »

24 november

Wat zijn de voordelen van management software in je salon?

Je wil jouw salon graag naar een hoger niveau brengen. Je hebt wel eens van de term management software gehoord, maar wat dat nou precies inhoudt en wat de voordelen voor jouw salon zouden kunnen zijn vind je nog wat onduidelijk. Lees snel verder over alle voordelen van management software om jouw salon naar een hoger niveau te tillen! Efficientie verbeteren met management software Overzicht behouden over je salon administratie Heb je een kast vol […] Lees verder »

10 november

4 voordelen van een goed klanten beheer voor je salon

Met effectief klanten beheer heb je in een oogopslag inzicht in jouw klanten, maar wat kun je met al deze informatie? We zetten alle voordelen van goed klanten beheer op een rij en hoe je dit kunt inzetten voor jouw salon. 1. Relaties met je klanten verbeteren met effectief klanten beheer De klant is koning, dus moet je ze altijd te vriend houden! Met een goede klant administratie kun je jouw klanten op een veel […] Lees verder »

20 oktober

Online marketing voor jouw salon: 7 tips voor meer klanten!

Online marketing klinkt als ondernemer misschien ontzettend eng en moeilijk om aan te beginnen, maar met de tips in dit artikel kom je al een heel eind in het gebruiken van online marketing om meer klanten te werven. Lees snel verder voor onze tips! Social Media als online marketing voor jouw salon In deze tijd is het cruciaal om ‘iets’ met Social Media te doen, maar waar moet je beginnen? Het belangrijkste beginpunt is om […] Lees verder »

6 oktober

Hoe maak je een nieuwsbrief voor je eigen salon?

Je weet inmiddels dat een nieuwsbrief versturen een goede tool is om in contact te blijven met de klanten van jouw nagelstudio, kapsalon of schoonheidssalon. Hoe begin je hier nou mee en wat zijn de voordelen nou precies? Weegt het op tegen de tijd die je erin moet steken? We zetten alles wat je moet weten over het maken van een nieuwsbrief voor jouw eigen salon op een rijtje. De voordelen van een nieuwsbrief versturen […] Lees verder »

3 oktober

Hoe kun je de klanttevredenheid meten en verbeteren van je salon?

Als ondernemer hoor je altijd dat de klant koning is. Klanttevredenheid is blijkbaar erg belangrijk. We leggen je uit waarom tevreden klanten zo belangrijk zijn voor jouw nagelstudio, schoonheidssalon of kapsalon. Vervolgens bespreken we op welke manier je klanttevredenheid kunt meten en verbeteren. Zo kan iedereen zijn klanten tevreden houden en tot koning kronen! Waarom streven naar klanttevredenheid? Tevreden klanten zijn gelukkige klanten, zij zullen sneller geneigd zijn om terug te komen voor herhaal afspraken […] Lees verder »

9 september

5 tips om klanten te werven voor je salon

Je hebt al een aantal klanten voor jouw nagelstudio, schoonheidssalon of kapsalon, maar je wil eigenlijk graag meer nieuwe klanten werven. We geven je een aantal tips hoe je dit het beste kunt aanpakken! Welke klanten werven? Bepaal jouw doelgroep! Om de juiste klanten voor jouw salon te werven is het belangrijk om eerst in kaart te brengen wie je eigenlijk naar jouw salon wilt trekken. Nu is het makkelijk om te zeggen ‘iedereen die […] Lees verder »

25 augustus

Hoe behoud je je klanten voor je salon?

Nieuwe klanten zijn zilver maar terugkerende klanten zijn goud! Op welke manier kun je ervoor zorgen dat je jouw trouwe klanten kunt behouden? We delen een aantal tips om jouw klantbehoud te optimaliseren. Klantbehoud begint in jouw salon Om een klant terug te laten komen moeten ze eerst een goede ervaring bij jouw salon hebben gehad. Ongeacht of je een kapsalon, schoonheidssalon of nagelstudio hebt, is het belangrijk dat je jouw klanten een reden geeft […] Lees verder »

11 augustus

Waarom is een online agenda belangrijk voor je salon?

Alle boekingen van jouw salon bijhouden is nog niet zo makkelijk. Als een goede ondernemer ben je altijd op zoek naar vernieuwingen die jouw werk kunnen verlichten. Je denkt na over het gebruiken van een online agenda, maar wat zijn de voordelen? We leggen je uit waarom een online agenda belangrijk is voor iedere salon houder! Een goede eerste indruk van jouw salon Een positieve ervaring met een online agenda zorgt direct voor een goede […] Lees verder »

2 augustus

Nagelstudio beginnen: 4 tips om rekening mee te houden

Droom je ervan jouw eigen nagelstudio te starten maar heb je geen idee waar je moet beginnen? We zetten een enkele tips op een rij, zodat je een vliegende start kan maken met het beginnen van jouw eigen nagelstudio. Ervaring opdoen in nagelstyling Dit klinkt voor de hand liggend, maar het is van groot belang om eerst veel ervaring op te doen in nagelstyling, voordat je een nagelstudio begint. Je kunt daarvoor bijvoorbeeld een cursus […] Lees verder »

19 juli

Kapsalon inrichten: 5 benodigdheden voor je saloninrichting

Je gaat jouw eigen salon beginnen en wil dat deze er gezellig uitziet, maar waar moet je op letten om jouw salon zo optimaal mogelijk in te richten? Lees hier alles over de vijf belangrijkste benodigdheden voor jouw saloninrichting. De balie: het middelpunt van jouw saloninrichting Hier begint en eindigt de ervaring van jouw klant bij jouw salon: aan de balie. Het maken van een afspraak en het afrekenen, het moet allemaal makkelijk kunnen. Hou […] Lees verder »

12 juli

Kapsalon of Schoonheidssalon beginnen? 5 tips om te starten

Je hebt besloten dat je jouw eigen kapsalon of schoonheidssalon te beginnen, maar hoe ga je precies van start? Er komt veel kijken bij het starten van een eigen salon, daarom zetten wij wat tips op een rij om je op weg te helpen! 1. Een franchise openen of een eigen salon starten Je kunt er voor kiezen om volledig voor jezelf te beginnen, maar mocht je liever al naamsbekend hebben kun je natuurlijk ook […] Lees verder »

5 juli

Wat zijn de voordelen van salonsoftware?

Je bent gestart met jouw eigen kapsalon of schoonheidssalon, maar wil graag je salon naar een hoger niveau brengen. Je hebt wel eens de term salonsoftware langs zien komen, maar wat is dat nou precies en wat zouden de voordelen voor jou kunnen zijn. De salonsoftware van Sara Salonsoft geeft jouw kapsalon of schoonheidssalon de business boost die het nodig heeft. Ben je benieuwd op welke manier? Lees snel verder voor alle voordelen die deze […] Lees verder »

22 december

Fijne feestdagen!

Het team van SARA Salonsoft wenst iedereen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar! Wij hebben dit jaar een enorme groei doorgemaakt en ontzettend veel nieuwe elementen aan SARA SalonSoft toegevoegd. Dankzij alle positieve en soms kritische feedback en ideeën van schoonheidsspecialisten, kappers, nagelstylisten, huidtherapeuten en velen andere klanten die SARA SalonSoft gebruiken is dit mogelijk geweest. Voor volgend jaar hebben zijn wij van plan om de software nog mooier te maken dan dat deze al […] Lees verder »

3 november

Heractiveer oude klanten

Met de marketing module van SARA SalonSoft is het mogelijk oude klanten te heractiveren. Naast velen andere mogelijkheden, vertellen wij graag hoe deze functie van de salon management software in zijn werk gaat. SARA biedt velen systeemberichten, bijvoorbeeld bij het maken van een afspraak of voor het bevestigen van een afspraak. Door goed met uw klant te communiceren loopt u minder risico dat deze mensen hun afspraak vergeten. Systeembericht op basis van laatste bezoek Met […] Lees verder »

14 oktober

Rittenkaarten verhogen klantenbinding

Door het aanbieden van een rittenkaart heeft u een methode in handen klanten aan u te binden. In de salon management software van SARA SalonSoft kunt u deze handige rittenkaart functie al geruime tijd vinden. Onze klanten ontdekken steeds meer hoe handig en effectief een rittenkaart kan zijn. Wanneer u eenmaal de stap hebt genomen om met rittenkaarten te gaan werken, zult u merken dat dit een verhoging van het aantal ‘vaste’ klanten kan geven, […] Lees verder »

28 februari

SARA SalonSoft kadobonsysteem

Wilt u uw klanten de mogelijkheid bieden om kadobonnen te kopen? Met SARA SalonSoft is het gemakkelijk om kadobonnen uit te geven. Het kadobonsysteem van SARA SalonSoft is flexibel, gemakkelijk in gebruik en kan omzetverhogend werken voor uw salon, studio of praktijk! Of de bonnen nou gedrukt worden op een mooie vouchers of wellicht plastic creditcard, met een druk op de knop kan een kadobon in SARA SalonSoft uitgegeven worden. Bovendien is het kadobon systeem […] Lees verder »

4 oktober

SARA SalonSoft ook voor pedicure praktijk

Heeft u een pedicure praktijk of bent u ambulant pedicure? Bekijk dan eens de mogelijkheden die SARA SalonSoft voor uw pedicure praktijk te bieden heeft. Onderdeel van SARA SalonSoft is een analysekaart van de voeten, om zo een gedegen klantprofiel te kunnen opbouwen met geschiedenis. Deze kaart werkt bijna hetzelfde als een papieren versie, alleen kunt u deze niet kwijtraken. Bovendien is papier eigenlijk een beetje ouderwets! In de 21e eeuw is maatschappelijk verantwoord ondernemen […] Lees verder »

13 juni

SARA SalonSoft: de online agenda voor de beautybranche

De toepassing van een online agenda is bij een salon van deze tijd niet meer weg te denken! Het is bijna niet voor te stellen dat er nog ondernemers zijn in de beautybranche die nog met een papieren agenda werken. Gelukkig maken steeds meer salonhouders de overstap naar een online agenda. Met SARA SalonSoft legt u bovendien belangrijke informatie vast over uw klanten. Hiermee kunt u in een handomdraai vragen beantwoorden als: Wanneer is iemand […] Lees verder »

3 maart

SARA SalonSoft brengt no-shows omlaag

Het is erg vervelend als iemand niet komt opdagen voor een afspraak. Het probleem van een ‘no-show’ wordt door schoonheidsspecialistes, nagelstylisten, kappers en andere vakgenoten als zeer vervelend ervaren. Veelal doen uw klanten dit niet expres maar zijn zij het simpelweg vergeten. SARA SalonSoft stuurt diverse meldingen uit naar uw klant om ervoor te zorgen dat zij de afspraak niet kunnen vergeten: Wanneer een afspraak wordt gemaakt, wordt er een email gestuurd ter bevestiging De […] Lees verder »

15 november

Eigen salon? Laat uw klanten online een afspraak maken!

Verspil geen tijd met telefoonverkeer en emailverkeer, laat uw klanten online reserveren voor een afspraak met SARA SalonSoft   Steeds meer mensen vinden het prettiger om via uw website of Facebook te reserveren in plaats van te bellen of mailen. Zodra u gebruik gaat maken van SARA SalonSoft online reserveren, zult u merken dat klanten op de meest gekke tijdstippen afspraken bij u inplannen! Als iemand bedenkt om een bepaalde behandeling te doen, dan wil […] Lees verder »

19 oktober

Eigen salon, studio of praktijk? Ontdek SARA SalonSoft!

Volledige integratie van SARA SalonSoft met eigen website! Sinds de lancering van SARA SalonSoft in 2014 is deze volledige Cloud oplossing voor velen gebruikers de gouden standaard voor salon, studio of praktijk. In het BLOG van SARA SalonSoft geven wij uitleg over de velen mogelijkheden die SARA SalonSoft biedt voor uw onderneming. In de basis is SARA SalonSoft een online agenda. Als u ervoor kiest, kunt u SARA ook inzetten om klanten online reserveringen te […] Lees verder »

27 september

Agenda voor de succesvolle schoonheidsspecialist

Het is de 21e eeuw, de papieren agenda is voor dinosauriërs! In de beauty branche is een revolutie gaande; De nieuwe garde schoonheidsspecialistes neemt afscheid van de papieren agenda. het gemak van een digitale agenda wordt inmiddels breed erkend als toevoeging in de bedrijfsvoering van de moderne salon. Dit betekent niet dat u van de ‘nieuwe garde’ hoeft te zijn, meegaan met de tijd is de sleutel tot succes! Het is belangrijk om aandacht en zorg […] Lees verder »

24 september

Minder telefoonverkeer, meer afspraken

Veel salons, kapperszaken en praktijken zijn te druk om continue de telefoon op te kunnen nemen. Het is in veel gevallen ook niet haalbaar om een receptionist aan te nemen. Het resultaat is dat potentiële klanten die u niet kunnen bereiken, ergens anders heen zullen gaan. Dat is natuurlijk doodzonde! Met de online klantafspraak tool van SARA SalonSoft kunnen klanten zelf een afspraak maken. Deze kunt u plaatsen op de eigen website of als u […] Lees verder »

Top