Online marketing voor jouw salon: 7 tips voor meer klanten!

Online marketing klinkt als ondernemer misschien ontzettend eng en moeilijk om aan te beginnen, maar met de tips in dit artikel kom je al een heel eind in het gebruiken van online marketing om meer klanten te werven. Lees snel verder voor onze tips!

Social Media als online marketing voor jouw salon

In deze tijd is het cruciaal om ‘iets’ met Social Media te doen, maar waar moet je beginnen? Het belangrijkste beginpunt is om prioriteiten te stellen. Hoeveel tijd heb je te besteden hieraan en wat is voor jouw bedrijf belangrijk?

Social Media kanalen kiezen om de juiste klanten te werven

Er zijn zoveel verschillende Social Media kanalen waar je een profiel op kunt aanmaken, maar kies daarbij de juiste kanalen voor jouw doelgroep uit. Zo is Instagram visueler en kun je meer van je werk laten zien, maar zit hier wel vaak een wat jongere doelgroep op. Facebook is het breedst inzetbaar qua doelgroep, maar heeft allerlei lastige algoritmes waardoor het steeds moeilijker wordt om met jouw posts op te vallen. Twitter is ook breed inzetbaar, maar daarbij ben je beperkt in de lengte van je tekst die maximaal 140 tekens mag bevatten (over een tijdje wordt dit verlengd naar 280 tekens!). Wees kritisch over welke van deze kanalen past bij jouw schoonheidssalon, kapsalon of nagelstudio.

Zorg ervoor dat alle informatie die relevant is voor potentiële klanten te vinden is op jouw Social Media kanalen. Beschouw ze als een soort mini-website. Hier gaan mensen op zoek naar jouw adres, email en/of telefoon nummer!

Social Media content creëren over jouw salon

Als je hebt gekozen welke Social Media kanalen aan te maken, komt nu het belangrijkste deel: volgers werven. Het belangrijkste deel hiervan is ervoor zorgen dat je mensen een reden geeft om jouw pagina’s te volgen. Wat is de meerwaarde van wat je plaatst voor potentiële klanten voor jouw kapsalon, nagelstudio of schoonheidssalon?

Het is bewezen dat visueel materiaal op alle Social Media kanalen het beste werkt. Plaats dus niet alleen tekst, maar zorg ervoor dat er altijd een foto of video bij staat. Een bijkomend voordeel voor het plaatsen van video’s is dat deze voorrang krijgen in het algoritme van zowel Facebook als Instagram. Deze worden dus automatisch aan meer mensen laten zien dan je andere posts!

Een aantal ideeën voor posts zouden kunnen zijn om before en afters van makeovers te plaatsen of de nieuwste trends na te maken of te bespreken. Een goede manier om zonder teveel moeite meer mensen te bereiken zijn winacties! Zorg ervoor dat mensen een actie moeten ondergaan om mee te doen aan de actie, zoals hun vrienden taggen of een foto plaatsen. Dit zorgt voor meer interactie onder je posts, wat er weer voor zorgt dat deze aan meer mensen worden laten zien!

Social Media advertenties om klanten te werven voor jouw salon

Als je jouw Social Media kanalen naar een hoger niveau wilt trekken kun je ook advertenties inplannen. Hiervoor betaal je een bepaald bedrag, waardoor je een nieuwe doelgroep kunt instellen om jouw posts aan te laten zien. Bijvoorbeeld iedereen die in een straal van x km rondom jouw salon woont!

social media als online marketing voor je salon

Nieuwsbrieven als online marketing tool voor jouw salon

Met het versturen van een maandelijkse nieuwsbrief hou je jouw klanten makkelijk op de hoogte van waar je mee bezig bent in jouw schoonheidssalon, nagelstudio of kapsalon. Zo behoudt je makkelijk klantcontact en zorg je voor extra contactmomenten. Ook zijn de resultaten van nieuwsbrieven makkelijk meetbaar, waardoor je ook altijd je nieuwsbrieven kunt blijven optimaliseren en verbeteren. Met de software van Sara Salonsoft hou je gemakkelijk de gegevens van jouw klanten bij en kun je ze ook met weinig moeite een prachtige nieuwsbrief sturen.

In onze vorige blog ‘Hoe maak je een nieuwsbrief voor je eigen salon?’ lees je alles over de voordelen van nieuwsbrieven versturen en hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Website: het visitekaartje om klanten te werven voor je salon

Ook je website is een belangrijk onderdeel van een succesvolle online marketing strategie. Dit is het eerste dat potentiële klanten zien als ze online zoeken naar jouw salon. Zorg er dus voor het design van jouw website overzichtelijk en makkelijk te navigeren is. Je wilt geen klanten verliezen doordat ze je website niet begrepen.

Nieuwe klanten werven met blogs en SEO

Een belangrijke techniek om bezoekers op jouw website te krijgen is om hoog te komen staan in de Google zoekresultaten. Hoe je dit doet? Het geheim is SEO, Search Engine Optimisation. Zorg ervoor dat alle teksten op jouw website de keywords bevatten waarop je gevonden wilt worden.

Natuurlijk is er een limiet aan het aantal teksten dat op jouw site te vinden is. Daarom is het belangrijk om ook blogs te schrijven voor jouw website, bijvoorbeeld over de nieuwste trends binnen jouw vakgebied. Zo kun je in deze blogs ook de keywords terug laten komen en op deze manier meer nieuwe potentiële klanten op jouw site krijgen.

SEO blogs en website als online marketing tools voor je salon

Top