Nagelstudio beginnen: 4 tips om rekening mee te houden

Droom je ervan jouw eigen nagelstudio te starten maar heb je geen idee waar je moet beginnen? We zetten een enkele tips op een rij, zodat je een vliegende start kan maken met het beginnen van jouw eigen nagelstudio.

Ervaring opdoen in nagelstyling

Dit klinkt voor de hand liggend, maar het is van groot belang om eerst veel ervaring op te doen in nagelstyling, voordat je een nagelstudio begint. Je kunt daarvoor bijvoorbeeld een cursus of opleiding nagelstyling volgen. Dat kan onder andere online bij onderwijsinstellingen als LOI, NHA en de NTI. Ga je het liefst voor een officieel erkend diploma? Dan kun je ook een opleiding volgen aan de Wellness Academie, ze hebben diverse locaties in Nederland die een cursus nagelstyling bieden.

Heb je eenmaal jouw diploma op zak, is het belangrijk om ook veel te oefenen. Je kunt bijvoorbeeld aan je vrienden of familie vragen of je een keer op hun nagels mag oefenen. Zo doe je meer ervaring op en geef je jouw vrienden en familie het cadeau van mooie nagels. Als je eenmaal helemaal comfortabel bent met jouw kunsten in nagelstyling, kun je de eerste stappen gaan zetten om jouw eigen nagelstudio te beginnen.

nagelstudio

Een geschikte locatie kiezen voor jouw nagelstudio

Nu wordt het tijd voor een belangrijke keuze: waar ga je jouw nagelstudio beginnen? Als je genoeg plek hebt, kun je uiteraard beginnen vanuit huis. Als je jouw nagelstudio vanuit huis gaat beginnen, is het belangrijk dat je wel in een afgesloten ruimte kan werken. Zo houd je jouw werk voor jou overzichtelijk, uitnodigend voor je klanten en veilig voor eventuele kinderen of huisdieren.

Als je toch liever op een andere locatie begint, is het belangrijk om goed te kijken naar welke locatie het meest geschikt is voor jouw klantenkring. Kijk daarbij ook goed naar de bereikbaarheid van locatie en de aanwezige concurrentie in de directe omgeving. Als er al veel nagelstudio’s in jouw voorkeursregio zitten, kun je het beste op zoek gaan naar een andere plek.

Klanten werven voor jouw nagelstudio

De volgende stap is misschien wel de allerbelangrijkste in het beginnen van jouw eigen nagelstudio: het binnenhalen van klanten! Als je hebt gekozen voor een locatie op een drukbezochte plek, zul je waarschijnlijk ook wat aanloop krijgen van voorbijgangers. Daarnaast is het belangrijk om herkenbaar te zijn voor jouw bestaande klantenkring en nieuwe klanten. Daar kan een goede huisstijl je bij helpen. Met een herkenbaar logo en een goede website ziet jouw nagelstudio er ook online representatief uit.

Zorg ervoor dat op jouw website alle informatie over jouw nagelstudio makkelijk te vinden is. De website moet overzichtelijk zijn en ervoor zorgen dat jouw klanten in weinig stappen jouw contactgegevens en locatie kunnen vinden. Het gemakkelijkste voor jouw klanten zou zijn dat ze op die website al meteen een afspraak zouden kunnen maken. Met de salon software van Sara Salonsoft kunnen jouw klanten makkelijk hun eigen afspraak inplannen, zowel op hun computer als via een smartphone of tablet.

Met alleen een website ben je er tegenwoordig alleen nog niet! In deze tijd is het ook ontzettend belangrijk om zichtbaar te zijn op social media kanalen zoals Facebook of Instagram. Zorg ervoor dat jouw klanten je hier makkelijk op kunnen vinden en dat jouw contactgegevens correct zijn vermeld. Het allerbelangrijkste is dat je zichtbaar blijft op social media. Dat doe je door regelmatig een bericht te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan foto’s van opvallende designs en nagelstyling die je hebt gedaan, foto’s van tevreden klanten (met toestemming uiteraard) of foto’s van inspiratiebronnen voor jouw nagelstyling.

nagelstyling

Overzicht houden met een klantensysteem

Met deze steeds groter wordende klantenkring, is het ontzettend belangrijk om het overzicht te kunnen behouden. Alleen zit er niemand te wachten op mappen vol administratie, papierwerk en agenda’s vol reserveringen en afspraken. Daar is het veel makkelijker om te werken met een klanten- en reserveringssysteem zoals Sara Salonsoft. Niet alleen kunnen jouw klanten door middel van Sara Salonsoft zelf online reserveringen maken, maar kun je ook gemakkelijk het overzicht bewaren in alle reserveringen.

Sara Salonsoft houdt namelijk zelf bij wanneer je plek hebt in jouw agenda voor klanten, zo voorkom je dus ook dubbele boekingen. Dit scheelt jouw ook meer tijd op de vloer. Je hoeft je minder bezig te houden met het aannemen van telefoontjes en plannen van afspraken. Zo kun jij je beter focussen op jouw werk en klanten in jouw nagelstudio.

Daarnaast kun je makkelijk de gegevens van jouw klanten beheren, bijvoorbeeld voor toekomstige marketing doeleinden zoals nieuwsbrieven. Als ze een tijdje niet zijn geweest kun je jouw klanten bijvoorbeeld een reminder sturen om jouw nagelstudio weer eens te bezoeken.

Top