Waarom is een online agenda belangrijk voor je salon?

Alle boekingen van jouw salon bijhouden is nog niet zo makkelijk. Als een goede ondernemer ben je altijd op zoek naar vernieuwingen die jouw werk kunnen verlichten. Je denkt na over het gebruiken van een online agenda, maar wat zijn de voordelen? We leggen je uit waarom een online agenda belangrijk is voor iedere salon houder!

Een goede eerste indruk van jouw salon

Een positieve ervaring met een online agenda zorgt direct voor een goede eerste indruk bij jouw klanten. Ze voelen zich direct professioneel behandeld en geholpen. Ze hoeven niet te wachten tot je de telefoon opneemt. Bovendien kunnen ze direct overzichtelijk zien op welke momenten ze een afspraak kunnen maken bij jouw kapsalon, nagelstudio of schoonheidssalon. Je biedt dus een goede service voor jouw klanten, zonder daar teveel tijd aan te hoeven besteden.

Een online agenda, zoals die van Sara Salonsoft, is daarbij ook 24/7 bereikbaar en op alle (mobiele) apparaten. Te allen tijde bereikbaar zijn en met een mobiele telefoon, computer of tablet is iets wat je zonder online agenda nooit zou kunnen bereiken. Daarbij geldt uiteraard dat des te gemakkelijker het systeem te gebruiken is, des te positiever het eerste contactmoment wordt ervaren door jouw klanten. Zo biedt je onverslaanbare service!

online agenda op alle apparaten

Tijd besparen met online reserveren

Door het mogelijk te maken online te reserveren voor jouw kapsalon, nagelstudio of schoonheidssalon bespaar je ontzettend veel tijd. Niet alleen kunnen reserveringen sneller en effectiever verwerkt worden dan met de hand, maar je bespaart ook ontzettend veel tijd doordat er minder telefoontjes binnenkomen. Door de mogelijkheid van online reserveren kan het telefoonverkeer in jouw salon tot wel 50% dalen. Hierdoor hou je meer tijd over om te doen waar je goed in bent: het helpen van jouw klanten in de salon.

Een online agenda automatiseert een groot deel van het reservering proces. Daardoor ben je ook minder tijd kwijt aan handmatige administratie van jouw afspraken. Zo hoef je niet meer afspraken handmatig bij te houden of te bevestigen. Ook het bijhouden van klantgegevens kan voor een groot deel worden geautomatiseerd. Dat scheelt veel papierwerk. De tijd die je daar normaal gesproken aan kwijt bent kun je nu effectiever gebruiken.

Geen gemiste afspraken meer met een online agenda

Een ander bijkomend voordeel is dat er geen gemiste afspraken of dubbele boekingen meer zullen voorkomen bij jouw nagelstudio, kapsalon of schoonheidssalon. Jouw klanten, jouw medewerkers en jijzelf krijgen namelijk dezelfde agenda met dezelfde beschikbare tijden te zien in een online agenda. Dit schept duidelijkheid voor alle partijen en zal ervoor zorgen dat er geen vergissingen of dubbele boekingen meer kunnen voorkomen, zoals dat bij een papieren administratie of agenda nog wel eens voorkomt.

Daarnaast wordt het door gebruik van automatische afspraakherinneringen bijna onmogelijk voor jouw klanten om een afspraak te vergeten. Deze kun je makkelijk zo instellen dat de klant via email, sms of messenger diensten een automatisch herinneringsbericht krijg van jouw online agenda. Zo beperk je het aantal gemiste afspraken tot een absoluut minimum, zonder daar extra tijd aan kwijt te zijn.

Doordat jouw klant gewoon zelf een afspraak inplannen in een online agenda, loop je nooit meer een afspraak mis doordat je zelf niet beschikbaar bent om een afspraak in te plannen. De online agenda is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Zo kun je ook buiten openingstijden afspraken aannemen, zonder daar ook maar iets voor te doen!

online agenda vs. papieren agenda

De administratie van jouw salon op orde

Soms is het door alle papieren rompslomp moeilijk om overzicht te bewaren in de administratie van jouw salon. Door een groot deel van de administratie online bij te houden met een online agenda voorkom je chaos.

Je bespaart op den duur ook op de kosten van een papieren agenda en boekhouding. In eerste instantie is het misschien een investering, maar als je nadenkt over alle kosten die je kwijt zou zijn aan een papieren boekhouding en agenda’s heb je deze investering er al snel uit gehaald.

Bovendien kun je op een veiligere manier met klantgegevens omgaan, je loopt namelijk geen risico meer dat je jouw klantgegevens kwijtraakt. Mocht er iets gebeuren in jouw kapsalon, nagelstudio of schoonheidssalon, dan zijn al jouw klantgegevens in ieder geval veilig gesteld! Je kunt er namelijk gewoon weer toegang toe verkrijgen. Ook als je van locatie verhuist, is het makkelijk dat je niet meer al het papierwerk mee hoeft te verhuizen. Je zet gewoon jouw computer of tablet neer en opent de software, het ultieme gemak van een online agenda!

Is jouw interesse in een online agenda gewekt? Lees dan snel verder over de mogelijkheden voor een online agenda bij Sara Salonsoft.

Top