5 promotie ideeën voor meer klanten in de beauty branche

Je zou het liefst de hele wereld jouw enthousiasme over jouw beauty salon laten merken. Soms is het toch wat lastiger om je enthousiasme te vertalen naar goede manieren om meer klanten te trekken. Ben je op zoek naar creatieve, frisse ideeën om meer klanten naar jouw salon of onderneming in de beauty branche te trekken? Lees dan deze tips!

klanten beauty salon

1. Een nieuwe aanbieding of salonactie

Een actie kun je zo simpel houden of uitbundig maken als je zelf wilt. Een eenvoudige actie waarbij je korting geeft kan potentiële klanten over de grens halen om jouw behandeling of product eens uit te proberen, maar je kunt het ook op andere manieren benaderen.

Een voordeel uit de beauty branche waar je gebruik van kunt maken, is dat klanten het vaak leuk vinden om er eens samen van te genieten. Zo kun je een actie houden waarbij een klant gratis of met korting iemand mee mag nemen. Zo maak je een goede eerste indruk!

Vergeet niet om te blijven binden met je huidige klantenkring. Met een spaarkaart kunnen klanten sparen voor een gratis product of behandeling en zo beloon je ze voor hun loyaliteit.

2. Promoot jouw beauty salon op social media

Zoek interactie met je (potentiële) klanten via social media. Op social media kun je jouw onderneming en talenten laten zien, klanten reviews laten schrijven, nieuwe aankomende producten en andere nieuwtjes aankondigen, en nog veel meer.

Social media kanalen hebben tegenwoordig zoveel opties en functies! Een handig voordeel: het kost je niks, tenzij je van betaalde advertenties gebruikt wilt maken. Op social media kunnen potentiële klanten in een oogopslag zien hoe jouw talent eruit ziet en hoe anderen jouw werk beoordelen. Dit zijn belangrijke factoren waar een potentiële klant zich mee bezig houdt bij de beslissing tot een aankoop. Laat al dat moois dus zien!

promotie beauty branche

3. Samenwerken met andere beauty bedrijven

Als jij bijvoorbeeld een nagelsalon hebt, en er zit een straat verderop een kapper, kun je voordeel halen uit samenwerkingen. Omdat jullie niet hetzelfde product verkopen of dezelfde dienst verlenen zijn jullie geen directe concurrenten van elkaar, maar in de eigenschappen van jullie doelgroep zitten veel overeenkomsten: in leeftijd, woonplaats, interesses en nog meer. Daar kun je slim gebruik van maken!

Hoe die samenwerking eruit gaat zien kan zo klein of groots als je wilt. Je kunt elkaars visitekaartjes uitdelen, maar je kunt ook met meerdere beauty ondernemers in de buurt een leuke beauty avond organiseren.

4. Zet een nieuwsbrief op

Zie een nieuwsbrief als een digitale flyer. Je verspreidt ze makkelijk en het is een stuk goedkoper! In de nieuwsbrief zet je leuke nieuwtjes en aantrekkelijke deals. Wat voor leuks kan de klant de komende tijd verwachten?

Verwijs in je nieuwsbrief naar je website, zodat je makkelijk kan doorklikken naar meer informatie. Vergeet andersom niet om op je website een mogelijkheid te hebben om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.

5. Speel in op trends

De beauty branche is ontzettend dynamisch en gevoelig voor trends. Daar kun je slim gebruik van maken. Zorg dat er altijd een deel van je aanbod inspeelt op trends. Let op seizoen kleuren, maar ook bijvoorbeeld social media trends. Zodra iemand die nieuwe, trendy haarkleur wil of die unieke behandeling uit dat artikel van laatst wil uitproberen kunnen ze bij jou terecht.

Als je het zelf moeilijk vindt om in te schatten of een bepaalde trend een goede aanleiding is voor het veranderen van je aanbod, of als je trends niet altijd even snel meekrijgt, kun je op websites zoals Pinterest en andere social media kanalen zoals Instagram trendsetters en influencers volgen. Met een druk op de knop ben je weer helemaal bij en vol inspiratie.

Nu je weer nieuwe ideeën en inspiratie hebt om meer klanten te trekken kun je aan de slag!

Top