Een goede website voor jouw salon: voorbeelden en tips!

Tegenwoordig moet je wel een goede website hebben om te kunnen concurreren. De online wereld wordt met de dag belangrijker in ons leven. Maar waar voldoet een goede website voor jouw salon aan? In deze blog geven we je voorbeelden aantal handige tips om op te letten en sluiten we af met enkele goede voorbeelden.

Web design

Tips voor een goede website

Je wilt natuurlijk dat jouw website er als het ware uitspringt en dat je websitebezoekers ook klanten worden. Daarvoor is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Hieronder behandelen we een aantal tips om jouw website te verbeteren!

1. Zorg voor een duidelijke en professionele lay-out

Binnen 8 seconden beslist een bezoeker of hij verder kijkt op de website of terugkeert naar de Google-zoekresultaten. In die 8 seconden moet jouw website er dus direct goed uitzien. Als een bezoeker jouw website niet overzichtelijk en mooi vindt, haakt hij al snel af.

De website moet er daarom direct professioneel, overzichtelijk en netjes uitzien. De klant moet gelijk het idee hebben dat hij hier in ‘goede handen’ is. Het is daarom belangrijk dat je jouw website goed ontwerpt en dat de klant hier gelijk vindt waar hij naar op zoek is. Dan heb je een potentiële nieuwe klant binnen.

2. Creëer content op je website

Verder is het belangrijk dat je genoeg relevante content op je website hebt staan. Schrijf teksten over onderwerpen die op dat moment trending zijn binnen jouw vakgebied. Hier wordt vaak op gezocht in Google en daar zal jouw website dan ook op gevonden worden. Bovendien laat je hiermee zien dat je verstand hebt van het vakgebied. Dit geeft een goede indruk bij je bezoekers.

3. Responsive website

Responsive website

Responsive website

Tegenwoordig zijn mensen op verschillende apparaten online. Het is daarom belangrijk dat jouw website responsive is. Dit houdt in dat jouw website zich aanpast aan het apparaat waarop deze wordt gelezen. Op een smartphone is het formaat heel anders dan op een website. Een responsive website past zich automatisch aan en zorgt daarmee voor een betere leesbaarheid voor de gebruiker.

4. Social media koppelingen

Voor meer interactie op de social media kanalen is het handig om je social media accounts te koppelen aan je website en andersom. Via social media kun je mensen naar jouw website krijgen en andersom ook. Op social media kunnen zij dan bijvoorbeeld een impressie krijgen van jouw salon of de laatste informatie vinden met betrekking tot gewijzigde openingstijden, lopende acties en dergelijke zaken.

Daarnaast is het aan te raden om professionele en unieke foto’s te maken. Deze kun je gebruiken op je website of op social media als bijvoorbeeld Pinterest. Bovendien geeft dit klanten een inkijkje in jouw salon. Dit kan voor een meer vertrouwd gevoel voelen.

5. Een online reserveringssysteem

Denk na over het integreren van een online reserveringssysteem op je website. Dit scheelt veel tijd met betrekking tot het telefonisch inplannen van afspraken. Je bezoekers kunnen daarnaast op ieder moment van de dag (dus niet alleen tijdens jouw openingstijden) een online afspraak maken. Daarnaast is het voor je bezoekers ook gewoon gemakkelijker om zulke zaken online te regelen. Als kapsalon is het daarom handig om een online reserveringssysteem te hebben. Klanten kunnen eenvoudig online de agenda van jouw salon zien en zelfs een afspraak inplannen. Makkelijk voor jou, makkelijk voor de klant.

Voorbeelden goede websites

Hieronder zetten we een paar voorbeelden van goede salon-websites op een rij.

Galjé kappers

Galjé kappers is een kapperssalon waarbij de website er gelijk uitspringt. Bovenin is direct overzichtelijk te zien wat er mogelijk is op de website. Je kunt eenvoudig een afspraak inplannen, zien wie er allemaal werken, welke behandelingen er mogelijk zijn en wat voor een kapperssalon het is. Onderaan de pagina zijn duidelijk de adresgegevens te zien.

SalonB

SalonB

Bron: Salon B

Deze website, ook van een kapsalon, ziet er op het eerste oog wat minder duidelijk uit dan de voorgaande maar biedt een mooie sfeerimpressie van de salon en is ook erg overzichtelijk. Direct op de homepage als je naar beneden scrollt zie je de openingstijden en is er een mogelijkheid om een online afspraak te maken door middel van een chat. Dat is niet zo’n geavanceerd systeem als een online reserveringssysteem, maar alsnog hulpvol. Een online reserveringssysteem zal echter beter werken voor de klanten en bespaart bovendien tijd die een medewerker nodig heeft om te antwoorden op het bericht.

Deze website heeft bovendien onder het kopje ‘inspire me’ diverse content staan als vlogs en afbeeldingen. Dit helpt de website om beter gevonden te worden in Google en bovendien laat het aan de potentiële nieuwe klant zien wat er qua behandelingen allemaal mogelijk is bij de salon.

Manhattan Beauty

De website van deze beauty salon wekt direct een goede indruk wat ervoor zorgt dat de meeste doorklikken op de website. Je ziet direct de optie om alle behandelingen te bekijken. Ook staan het adres en het telefoonnummer direct bovenaan en is het eenvoudig om in te loggen als je al een bestaande klant bent. Het is niet mogelijk om online een afspraak in te plannen maar wel kun je eenvoudig via een contactformulier contact opnemen om een afspraak te maken of voor verdere vragen.

Online reserveringssysteem

Wil jij je website ook verbeteren door middel van een online reserveringssysteem en daarmee een voordeel hebben ten opzichte van de concurrent? Onze software kan je daarbij helpen! Onze software houdt alle gegevens van uw klanten bij, stelt rapporten op, maakt een online reserveringssysteem mogelijk, houdt de voorraad bij, stelt nieuwsbrieven op en geeft de klant bovendien herinneringen per sms of e-mail aan hun afspraak.

Benieuwd naar alle mogelijkheden van onze software? Dan kun je onze gratis demo aanvragen! Als je nog vragen hebt kun je bovendien altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder.

Top