Online reserveren beauty branche: tips voor een volle agenda

Liefst ziet iedere saloneigenaar de agenda goed gevuld met afspraken. Hoe kun je dit zelf bevorderen? Een online boekingssysteem kan het verschil maken.

Van oudsher namen klanten contact op via de telefoon om een afspraak in te plannen. Tegenwoordig geeft het een grote meerwaarde om gebruik te maken van een online agenda en reserveringssysteem.online boekingssysteemWij leggen in dit artikel uit waarom een online agenda tegenwoordig zeer is aan te raden. Daarnaast hoe deze online agenda online te promoten op je website, promotie op sociale media en lokale websites.

Een online boekingssysteem bespaart tijd (en dus geld)

Als eigenaar van een eigen salon is elke vorm van tijdswinst aantrekkelijk. Buiten het in de watten leggen van de klanten die jouw salon bezoeken is er immers nog veel meer werk dat wacht achter de schermen.

Denk hierbij aan de boekhouding, voorraadbeheer, interieurverzorging en het maken van nieuwe afspraken met klanten die je telefonisch of via andere kanalen benaderen. Dit laatste kan grotendeels uit handen worden genomen door een online boekingssysteem. Hierdoor wordt tijd bespaart en hoef je niet tijdens een behandeling in de salon steeds van je werk en aandacht voor je klant af.

Het grootte voordeel van een online boekingssysteem

Je klanten kunnen op elk gewenst moment van de dag online een afspraak maken bij jouw salon. De telefoontjes zullen door het gebruik van een online boekingssysteem ongeveer met de helft afnemen. Je mist hierdoor minder klanten die je niet kunnen bereiken wanneer je de telefoon niet kunt beantwoorden en het scheelt je veel tijd in het niet meer hoeven terugbellen van klanten die een boodschap hebben ingesproken.

Hoe werkt een online agenda en boekingssysteem globaal?

Je download de software van een online boekingssysteem op je computer en draait de eenvoudige installatie. Je voegt op je website en sociale media linken toe onder call-to-action buttons die direct linken naar de reserveringsagenda. Als jouw klanten klikken op de link komen ze direct in jouw agenda terecht en kunnen ze een reservering maken. Na de reservering ontvangen ze een bevestigingsmail of sms indien ze een mobiel nummer achterlaten. Een dag voor de afspraak ontvangen je klanten een reminder waardoor het aantal no-shows afneemt. Ook is het vaak mogelijk de klant een afspraak te laten annuleren of verzetten via hetzelfde menu. Klantvriendelijkheid staat voorop!

In hoeverre behoud je zelf de controle over jouw agenda en afspraken?

Het agendabeheer wordt door het online boekingssysteem van jou overgenomen. Uiteraard kan je zelf aangeven wanneer je beschikbaar bent voor het inplannen van afspraken en veelal is er een optie aanwezig waarbij je zelf goedkeuring dient te geven voor een afspraak definitief wordt ingepland.online boekingssysteem

Probeer SARA SalonSoft zelf 30 dagen gratis uit!

SARA SalonSoft’s online reserveringssysteem geeft je klanten de mogelijkheid zelf via de website via duidelijk herkenbare call-to-action buttons rechtstreeks een tijdstip te reserveren voor een afspraak in jouw salon. Ook is het mogelijk een koppeling op Facebook (via de link is direct een voorbeeld te zien) toe te voegen die direct linkt naar het reserveringsmenu.

Jouw klanten ontvangen na het maken van een afspraak automatische herinneringen via mail, sms of Messenger, wat het aantal klanten dat de afspraak ‘vergeet’ drastisch zal laten afnemen. Dit gaat allemaal automatisch waardoor een handmatige bevestiging geen tijd meer kost.

De integratie op je website is eenvoudig. Er is geen installatie nodig, de applicatie van SARA SalonSoft draait direct vanuit een Cloud. Je koppelt het reserveringssysteem aan jouw website door het plaatsen van buttons die je klanten duidelijk verwijzen naar de reserveringsagenda. Ze kunnen daarbij een keuze maken in het soort behandeling, zodat het systeem automatisch rekening houdt met de benodigde tijd voor de behandeling.

SARA SalonSoft biedt meer dan een reserveringssysteem!

Naast een reserveringssysteem is SARA SalonSoft een managementsysteem dat de administratie van jouw salon totaal samenvoegt. Denk hierbij aan kassabeheer, voorraadbeheer, klantbeheer, marketing, etc.

Het hele systeem van SARA SalonSoft is direct vanuit de Cloud toegankelijk, zowel via mobiel, tablet als computer. Onze service is maandelijks opzegbaar.

Overtuig jezelf van de mogelijkheden en test de software nu een maand gratis uit!

Onze helpdesk helpt u uiteraard graag op weg om het meest optimale uit SARA SalonSoft voor jouw salon te bereiken. Neem gerust contact op.

Top