4 voordelen van een goed klanten beheer voor je salon

Met effectief klanten beheer heb je in een oogopslag inzicht in jouw klanten, maar wat kun je met al deze informatie? We zetten alle voordelen van goed klanten beheer op een rij en hoe je dit kunt inzetten voor jouw salon.

1. Relaties met je klanten verbeteren met effectief klanten beheer

De klant is koning, dus moet je ze altijd te vriend houden! Met een goede klant administratie kun je jouw klanten op een veel persoonlijker niveau benaderen dan voorheen. Dat zorgt voor diepere relaties met je klanten en zorgt ervoor dat klanten eerder geneigd zijn om weer terug te komen.

Je kunt op verschillende manieren de relatie met je klanten verbeteren door middel van effectief klanten beheer. Zo kun je op basis van hun gegevens automatische e-mail of sms berichten versturen. Bijvoorbeeld een felicitatie voor hun verjaardag of een welkomstbericht na hun eerste bezoek. Dit bindt een klant aan jouw onderneming.

2. Effectiever klanten benaderen met een goede klantenadministratie

Daarnaast kun je op basis van voorgaande behandelingen of persoonlijke interesses ook e-mails en sms berichten versturen die advies geven over deze specifieke behandelingen. Als iemand bijvoorbeeld highlights heeft laten zetten. Dan zou je een mail kunnen sturen met informatie over hoe je blond haar het mooist blond houdt. In deze mail kun je dan ook producten specifiek voor blond haar aanprijzen.

Een andere leuke functie van de salon software van Sara Salonsoft is dat je ook formulieren kunt opstellen. Zo kun je jouw klanten beter leren kennen. Je kan bijvoorbeeld een formulier opmaken voor een huidanalyse of een kleurenkaart. Zo kun je erachter komen welke producten en behandelingen het beste bij deze klanten zouden passen.

Zo laat je zien dat je interesse toont in elke klant en hun behandelingen en interesses, maar zorg je er ook voor dat je een extra moment hebt om je producten aan te prijzen. Door het bijhouden van de aankoopgeschiedenis van je klanten, kun je er ook voor zorgen dat je promotie mails en sms berichten mensen bereiken die het product nog niet in huis hebben. Zo verhoog je de effectiviteit en het rendement van je investering.

klanten beheer effectiever klanten benaderen in de salon en online

3. Betere interne communicatie met een CRM systeem

Daarnaast zorgt een CRM systeem ook voor duidelijkheid onder collega’s. Zo kan elke medewerker zien wat de planning is. Voor iedereen is het duidelijk welke klanten die dag komen, door middel van de agenda in de salon software van Sara Salonsoft. Dit voorkom je miscommunicatie binnen je salon. Dit zorgt ervoor dat iedereen op de hoogte is van de gemaakte afspraken.

Ook kunnen alle collega’s zich goed voorbereiden op de afspraak. Zij kunnen de gegevens van de klanten alvast opzoeken in het CRM systeem en zo de klanten beter helpen. Zo kun je een notitie maken bij bepaalde klanten over hun voorkeuren en eisen. Alle werknemers van je salon weten dan hoe ze deze klanten het beste kunnen helpen.

4. Professionele marketing met klanten beheer en kassa software

Met de salon software van Sara Salonsoft kun je ook je klanten beheer combineren met de voordelen van kassa software. Zo kun je een professionele marketing strategie neerzetten voor jouw salon door het effectief benaderen van de juiste klanten.

Zo kun je bijvoorbeeld trouwe klanten belonen met spaarpunten, een rittenkaart of kadobonnen. Dit kun je allemaal automatisch bijhouden in het CRM systeem. Zo weet je precies hoe vaak een klant is geweest en wat ze hebben besteed. Je kunt dan klanten op basis van bezoekfrequentie of hoeveel ze besteed hebben een korting aanbieden om hun loyaliteit te belonen.

Door effectief klanten beheer zul je jouw klanten beter leren begrijpen en dus effectievere marketing campagnes kunnen opzetten. Als je ziet dat een bepaald product populair is onder jouw klanten, maar ze hebben dit nog niet aangeschaft, kun je hierover een promotie e-mail versturen. Zo kun je jouw marketing inzet gemakkelijk optimaliseren.

Door de informatie die je verzameld hebt over je klanten kun je ook makkelijk zien welke producten gerelateerd zijn aan hun interesses of aan de producten en behandelingen die ze al gekocht hebben. Zo kun je makkelijk aan upselling doen. Dit betekent dat je hen een gerelateerd product gaat aanprijzen. Als iemand bijvoorbeeld een bepaalde shampoo heeft gekocht, kun je hen via een promotie e-mail of sms bericht ook de bijbehorende conditioner aanraden.

klanten beheer en upselling effectief klanten benaderen

Top