Wat zijn de voordelen van salonsoftware?

Je bent gestart met jouw eigen kapsalon of schoonheidssalon, maar wil graag je salon naar een hoger niveau brengen. Je hebt wel eens de term salonsoftware langs zien komen, maar wat is dat nou precies en wat zouden de voordelen voor jou kunnen zijn. De salonsoftware van Sara Salonsoft geeft jouw kapsalon of schoonheidssalon de business boost die het nodig heeft. Ben je benieuwd op welke manier? Lees snel verder voor alle voordelen die deze software voor jouw salon kan bieden.

Alles op één plek met salonsoftware

Heb jij een kast vol papierwerk in het kantoor van jouw kapsalon of schoonheidssalon staan? Boekingen van klanten, de planning van medewerkers, voorraadbeheer, klantenbeheer en nog zoveel meer. Hoe houd je het voor jezelf overzichtelijk? Met salonsoftware heb je dit allemaal overzichtelijk op een plek en kun je dit allemaal makkelijk bijhouden. Je hebt niet langer meerdere agenda’s, planningen, een kassasysteem, mappen vol klantgegevens en voorraadbeheer nodig, salonsoftware is dit allemaal in één!

Beschikbaar op alle apparaten

De salonsoftware van Sara Salonsoft is daarnaast ook nog extra gemakkelijk, omdat de software geschikt is voor heel veel verschillende devices. Toegang via een smartphone is mogelijk, of dit nou een Android telefoon of een iPhone is. Je kunt de software uiteraard ook gebruiken via jouw laptop of pc en zelfs ook via een tablet. Je bent dus nergens in beperkt en kunt de software overal en op bijna elk apparaat gebruiken. Tussendoor even iets controleren? Pak jouw mobiele apparaat naar keuze erbij en neem een kijkje in jouw salonsoftware.

tablet

Afspraken beheren wordt makkelijker

Ken je dat? Je bent net middenin de behandeling van een klant wanneer de telefoon gaat. Een andere klant wil een afspraak maken. Soms lijkt er geen einde aan te komen. Met salonsoftware is dit verleden tijd. Klanten kunnen zelf online hun afspraken bij jou maken! Dat scheelt de klant een telefoontje naar jouw salon en ze zijn daarbij ook niet afhankelijk van jouw telefonische beschikbaarheid of openingstijden. De klant kan 24/7 een afspraak maken!

Klanten krijgen direct inzicht in de openingstijden en planning van jouw salon. Ze kunnen daarbij ook meteen zien wanneer er een plek vrij is. Makkelijk voor de klant, maar ook voor jezelf. Je voorkomt hiermee dubbele boekingen, want die staan natuurlijk al in de agenda aangegeven voor zowel jou, jouw medewerkers en jouw klanten.

Is de afspraak eenmaal gemaakt? Dan kan de klant de afspraak gemakkelijk in hun Google of Outlook agenda zetten. Als je zeker wilt weten dat de afspraak niet vergeten wordt, kun je via de salonsoftware een herinnering instellen zodat jouw klant automatisch een herinnering krijgen dat een afspraak eraan komt. Nooit meer een vergeten afspraak!

Een gebruiksvriendelijk en veilig kassasysteem

Naast het alle opties die het gebruiksgemak van jouw klanten vergroten, is salonsoftware ook voorzien van een kassasysteem die je in jouw kapsalon of schoonheidssalon kunt gebruiken. Je kunt op vier verschillende manieren betalen: contant, pin, creditcard of een factuur. Zo kun je makkelijk bijhouden hoeveel geld er binnenkomt en via welke kanalen.

Bovendien kunnen klanten ook tijdens het maken van hun reservering alvast online betalen. Ook voor online betalen zijn diverse opties, zoals betalen met iDeal, Paypal of een creditcard. Dit kan zelfs nog op naderhand op locatie, wat handig kan zijn als jouw klant bijvoorbeeld per ongeluk hun portemonnee is vergeten. Veiliger voor de klant en voor jou, want jij hebt minder contant geld in de salon en je loopt geen risico op rekenfoutjes of kasverschillen!

credit-card

 

Makkelijk en overzichtelijk klantbeheer voor jouw kapsalon of schoonheidssalon

Vroeger was het misschien lastig om klanten te behouden nadat ze waren geweest, ook al had je wel de contactgegevens van deze klant. Waar vind je de tijd om bestaande klanten opnieuw te benaderen en hoe weet je precies wanneer? Ook bij deze uitdaging kan salonsoftware je op weg helpen.

De gegevens van een klant worden genoteerd bij elke afspraak en elke afspraak wordt geregistreerd. Dus waarom niet een automatische herinnering instellen na 6 weken of de klant opnieuw wil komen om het haar bij te punten in jouw kapsalon of een vervolgbehandeling in jouw schoonheidssalon? Je kan herinneringen sturen via SMS of email.

Vind je dit toch iets te direct, kun je ook andere mailings en herinneringen instellen voor jouw klanten. Denk bijvoorbeeld aan een speciale verjaardagsmail, waarin je ze een leuke korting of verrassing biedt bij hun volgende bezoek. Gegarandeerd een positieve klantervaring, met minimale inzet.

Tijd besparen met salonsoftware

Met de salonsoftware hoef je dus niet langer veel tijd te besteden aan het bijhouden van een agenda en afspraken beheren. Een roodgloeiende telefoon, eindeloos papierwerk bijhouden en archiveren zijn met salonsoftware verleden tijd. Je kunt je volledig gaan focussen op waar jij goed in bent. De volle aandacht voor de klanten die bij jou in de stoel zitten!

make-up-salonsoftware

Top