Hoe kun je mond-tot-mondreclame stimuleren voor je kapsalon?

Mond-tot-mondreclame is misschien wel de beste vorm van reclame voor een kapsalon. Helaas is het lastig om dit te stimuleren bij klanten. Er zijn gelukkig een aantal tips om positieve mond-tot-mondreclame op gang te brengen. In deze blog zetten we de belangrijkste op een rij!

mond-tot-mond reclame salon

Waarom mond-tot-mondreclame?

Uit een eerder gehouden onderzoek bleek dat maar liefst 79% van de ondervraagden een ander wel eens adviseert in de aankoop van een product of dienst. Bovendien zegt 73% dat ze zich wel eens voor de aankoop van een product of dienst laten beïnvloeden door een vriend of familielid.

Mond-tot-mondreclame is bovendien voor het bedrijf gratis en mensen zien het als een betrouwbaar medium. Je gelooft namelijk eerder een vriend die positieve ervaringen heeft met het product dan een tv-reclame waarin het product wordt aangeprezen door iemand die je niet kent.

5 tips om mond-tot-mondreclame te stimuleren in je salon

Mond-tot-mondreclame is dus zeer belangrijk voor bedrijven om hun producten in een beter daglicht te brengen. Aan het begin is het echter lastig om invloed uit te oefenen over wat klanten over jouw bedrijf vertellen. Daarom hebben wij in deze blog een aantal tips verzameld om de kans op positieve verhalen te vergroten.

1. Positieve recensies

Zorg ervoor dat consumenten de mogelijkheid hebben om (online) recensies achter te laten. Dit helpt potentiële nieuwe klanten soms om de laatste twijfels weg te nemen, en ook stimuleert het mond-tot-mondreclame. De mensen moeten namelijk gaan nadenken over waarom ze zo blij zijn met jouw dienst of product, en dit helpt hen om het product of dienst later beter te verwoorden en aan te raden richting een vriend.

2. Herinner tevreden klanten

Zorg ervoor dat je tevreden klanten hebt. Dat begint bij de afspraak in je kapsalon, zorg ervoor dat de dienstverlening minstens zo goed als afgesproken is. Beter is om nog meer te leveren dan ze verwachten. Klanten zullen dit opmerken en tevreden terugkomen.

Daarna is het zaak om de klanten regelmatig te herinneren aan jouw kapsalon. Houd contact met de klant via een nieuwsbrief, blogs, social media of andere acties. Laat de klant weten dat je aan hem denkt. Je zorgt er hiermee voor dat je top of mind blijft bij de klant, en zo vergroot je de kans op positieve mond-tot-mondreclame.

3. Zorg ervoor dat je kapsalon vindbaar is

Zorg ervoor dat je een makkelijke naam voor je kapsalon hebt die ook vaak terugkomt in jouw kapsalon zelf. Zo nemen de mensen onbewust jouw naam op en zal die beter blijven hangen. Ook helpt het om veel visitekaartjes uit te delen. Mensen kunnen deze meenemen en doorgeven aan mensen die op zoek zijn naar een salon. Zo word jij vaker aanbevolen en vindt de potentiële nieuwe klant jou ook makkelijker.

social media kapsalon

4. Maak intensief gebruik van social media

Social media voor je salon is erg belangrijk. Social media speelt een belangrijke rol in de huidige maatschappij en als je hierop actief bent met goede content zal ook dit de mond-tot-mondreclame over jouw kapsalon stimuleren.

Als jij bijvoorbeeld een grappige foto plaatst, zal dit zich verspreiden. Je vergroot er in ieder geval je zichtbaarheid mee. Dat gaat tegenwoordig erg snel en makkelijk, en niet geschoten is altijd mis. Mensen zullen aan jouw kapsalon herinnerd worden en mensen kunnen eenvoudig reageren op je bericht, bijvoorbeeld met het taggen van een vriend.

5. Begin een actie om mond-tot-mondreclame te stimuleren

Het is lastig om mond-tot-mondreclame op gang te brengen, maar een actie kan het beginnetje versnellen. Een veelgebruikte en handige actie in kapsalons is dat wanneer iemand ervoor zorgt dat een nieuwe klant een afspraak bij jouw kapsalon maakt hij de volgende afspraak de helft van de prijs betaalt. Zo worden bestaande klanten aangemoedigd om over jouw kapsalon te praten en zal de cyclus doorgaan. Dit is de ideale manier om het proces van mond-tot-mondreclame in gang te zetten.

De software van Sara Salonsoft kan je helpen om je kapsalon te verbeteren. Zo kunnen klanten makkelijk online een afspraak inplannen, zelfs via je facebookpagina. Ook is het via onze software makkelijk om je kapsalon bij klanten top of mind te houden door middel van nieuwsbrieven en een eenvoudig klantenbeheer systeem.

Neem voor alle mogelijkheden vrijblijvend contact op of vraag een demo aan en probeer de software 30 dagen lang gratis!

Top