6 onmisbare (intake)formulieren voor in je beauty salon

Kun je door de bomen het bos niet meer zien als het om intakeformulieren voor in je beauty salon gaat? Hier kun je lezen welk profijt je hebt van een goed intakeformulier per behandeling. Welke intakeformulieren passen bij jouw salon? Lees snel verder.

formulieren beauty salon

Voordelen van (intake)formulieren in je beauty salon

1. Medische en juridische veiligheid

In de beauty branche gaat een goed intakeformulier je veel voordelen opleveren. Om te beginnen moet een intakeformulier aan de wettelijke eisen voldoen. Hoewel dit misschien de indruk wekt dat het administratieve rompslomp met zich meebrengt, heb je er veel meer aan dan je zou denken.

Om te beginnen is de informatie die je vanuit een intakeformulier krijgt belangrijk voor de veiligheid van jou, de medewerkers en de klanten, zowel medisch als juridisch. Naast belangrijke informatie over eventuele allergieën en/of aandoeningen van de klant wijst een intakeformulier ook op de totstandkoming van een overeenkomst, waarbij iedereen zich dus aan de afspraken moet houden.

2. Goudmijn voor je marketing

Vergeet even de medische en juridische kant van het verhaal. Een goed ingevuld intakeformulier levert een goudmijn aan informatie op die je voor marketing kan gebruiken! Vraag dus regelmatig naar updates: is de klant verhuisd, of heeft hij of zij misschien een nieuw telefoonnummer?

3. Een boost van de klanttevredenheid

Tot slot maken goede (intake)formulieren de klanttevredenheid aanzienlijk beter. Je kunt direct inspelen op de behoeften en wensen van de klant, omdat jij -in samenwerking met je computer- direct als expert kunt handelen.

Welke intakeformulieren passen bij mijn beauty salon?

1. Intakeformulier

Bij een intake in een beautysalon verschilt het per type salon welke formulieren nodig en welke handig zijn. Er is 1 formulier dat bij elk type beauty salon een van de benodigdheden is: het intakeformulier. Je laat de klant een klantenkaart invullen. Zo heb je de basisgegevens die je nodig hebt of die eventueel later nog van pas komen.

2. Anamnese

Het kost wat tijd, maar dan heb je ook wat! Vooral als je met huidbehandelingen werkt is een anamnese van cruciaal belang. Het is een vrij uitgebreid intakeformulier. De ingevulde informatie geeft je tot in detail een beeld van de gezondheid in het algemeen en de huid van jouw nieuwe klant: van huidtype tot UV gevoeligheid en het gebruik van huidverzorging.beauty salon kapsalon

3. Kleurenkaart

Een kleurenkaart is een handig formulier voor in de kapsalon. Je kan hierop eenvoudig de kleuringen invullen. Erg handig om hier een overzicht van te hebben! Zo weet je precies welke kleuringen zijn gedaan. Haren kleuren zonder te weten met welke kleuren het haar voorafgaand behandeld is kan minder leuke verrassingen opleveren.

4. Pedicure kaart

Zoals de naam al doet vermoeden maakt de pedicure kaart het leven van een specialist wat makkelijker. Op de pedicure kaart kunnen de behandelingen worden aangegeven. Je kunt ze er zelfs in tekenen! Dat geeft direct een duidelijk beeld van wat er al gedaan is, en wat voor behandelingen er nog gedaan kunnen worden.

5. Huidanalyse gezicht formulier

Als je in de salon gezichtsbehandelingen uitvoert, kun je met een huidanalyse formulier gemakkelijk allerlei verschillende eigenschappen invullen. Dit doe je op een tekening van een gezicht, zodat je direct terug kunt zien in welk deel van het gezicht deze eigenschap zit. Van rimpeltjes tot vochtgehalte of roodheid: op dit formulier kan je het direct terug zien. Dat bespaart een hoop tijd en vragen! Dat is efficiënt voor zowel jezelf als de klant.

6. Massage formulier

Heb je een massagesalon of werk je met massages? Dan is een massage formulier onmisbaar. Ook dit formulier biedt overzicht in een oogopslag en brengt dus meer orde in je werkzaamheden. Je weet precies wat er moet gebeuren en waar je rekening mee moet houden. Maak het jezelf dus makkelijk!

Voor elke salon een formulier

Wat voor salon in de beauty branche je ook hebt, voor elke soort is er wel een formulier dat jouw dagelijkse werkzaamheden makkelijker maakt. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je onverhoopt iets over het hoofd ziet.

Zorg ervoor dat je efficiënt werkt en alle informatie hebt die je voor administratie, veiligheid en marketing overzichtelijk bij je hebt. Het gemak van een persoonlijke assistent zit in een formulier!

Wil jij ook graag aan de slag met deze handige formulieren? Neem dan contact op en/of probeer Sara Salonsoft 30 dagen gratis uit!

Top