Checklist: Is de website van jouw salon 2018 proof?

Als je een salon hebt is een website onmisbaar. Klanten kunnen hier meer informatie over jouw salon vinden, contact opnemen en eventueel een afspraak inplannen. In 2018 zijn er weer nieuwe trends voor website. Voldoet de website van jouw salon aan deze trends?

tablet beauty salon

Website-trends 2018

De nieuwste website trends beschrijven en behandelen we hieronder. Zo kun jij de website van je salon verbeteren om 2018 proof te zijn!

Mobielvriendelijkheid

Mobielvriendelijkheid was al belangrijk, maar in 2018 is het belangrijker dan ooit. De telefoon wordt met de dag belangrijker in ons leven en als jouw website niet snel genoeg laadt of er niet goed uitziet op mobiel schakelen mensen al snel door naar een concurrent. De mobiele ontwerpen zijn verbeterd waardoor het makkelijker is geworden om een mobielvriendelijke en mooie website te ontwerpen.

Binnen de mobielvriendelijkheid is de zogenaamde “duim vriendelijke navigatie” aan het groeien. Omdat iedereen zijn telefoon tegenwoordig op dezelfde manier vasthoudt is duim vriendelijke navigatie belangrijk. Dit betekent dat het menu aan de onderkant van het scherm open te klikken is, met de duim. Als je hierop inspeelt loop je voor op je concurrenten.

Een snelle website

Een snelle website wordt ook steeds belangrijker. Recent onderzoek van Google toont aan dat meer dan 40% van je bezoekers de website verlaat als deze niet binnen drie seconden geladen is. Google gebruikt dit bovendien als één van de rankings bij de zoekresultaten. Als jij dus een snelle website hebt, kom je bovenaan de Google zoekresultaten voor jouw branche.

Zorg er daarom voor dat je website snel genoeg is. Het belangrijkste punt hiervoor zijn de afbeeldingen. Afbeeldingen nemen in verhouding enorm veel ruimte in. Verlaag de kwaliteit van afbeeldingen tot 60%. Je zal merken dat de foto alsnog goed te zien is en je website een stuk sneller laadt. Er zijn verschillende online testen waarbij je kunt zien of jouw website snel genoeg is. Doe deze vaak en blijf de concurrentie voor!

Website aanpassen

Speels ontwerp

Waar men eerst een duidelijke structuur aanhield op de website, hoeft dat in 2018 niet meer. Afbeeldingen, video’s en tekst mogen lekker door elkaar heen staan. Dit trekt de aandacht van de kijker en door dit speelse effect houdt de bezoeker langer de aandacht bij de website. Daarnaast mag er ook wat speelser omgegaan worden met de lettertypen en de kleuren hiervan. Wees creatief en presenteer je website op een unieke wijze!

Aantrekkelijk design

Net als de lettertypes en structuur op de website mag het design allemaal wat losser. Verschillende geometrische vormen mogen worden verwerkt in de website en er mag vooral gespeeld worden met kleuren. Felle kleuren waren in de voorgaande jaren een no-go maar lijken in 2018 aan populariteit te winnen.

De ontwerpen mogen allemaal wat losser, vooral om aandacht te trekken en eruit te springen. Als men op jouw website komt moet het gelijk duidelijk zijn wat voor bedrijf je hebt. Als je dit weet te doen door eruit te springen met speelse vormen en kleuren heb je al een streepje voor.

Online reserveringssysteem

Tegenwoordig gebeurt er zoveel online dat men ook steeds minder zin heeft om te bellen voor een afspraak. Een online reserveringssysteem is daardoor een belangrijk onderdeel op de website. Sara Salonsoft kan u helpen bij dit systeem. Door middel van een online agenda kunnen klanten zelf afspraken inplannen. Dit zorgt voor minder belverkeer waardoor uw salon efficiënter kan werken.

Daarnaast helpt de software om formulieren en nieuwsbrieven op te stellen en om de voorraad en het klantenbeheer bij te houden. Ook kan de software assisteren bij uw kassasysteem en bij het opstellen van rapporten. De software kent vele opties. Benieuwd hoe het werkt? Vraag dan nu een demo aan en ontdek gratis hoe het werkt.

Top