Hoe krijg je je beauty salon boven in de Google zoekresultaten?

Google heeft een marktaandeel van maar liefst 93% in Nederland en wordt dagelijks door miljoenen mensen meermaals gebruikt. Het is dan ook belangrijk dat je wel goed gevonden wordt in Google met je beauty salon en in deze blog geven we je daar een aantal tips voor!

Google Analytics

5 tips om je beautysalon hoger in Google te krijgen

Google speelt een belangrijke rol in ons leven. Niet alleen voor consumenten, maar ook voor bedrijven. Als jouw beautysalon niet op Google verschijnt besta je voor de meeste mensen gewoon niet. Het is daarom belangrijk om bovenaan in Google te staan en in deze blog geven we daar 5 tips voor.

1. Maak een Google Mijn Bedrijf pagina

Je kent ze vast wel, die resultaten die direct verschijnen wanneer je bijvoorbeeld zoekt op ‘supermarkt Amsterdam’. Je ziet dan gelijk een map met supermarkten in Amsterdam die bij jou in de buurt zijn inclusief contactgegevens en openingstijden.

Het is belangrijk dat jij een Google Mijn Bedrijf pagina aanmaakt voor je beauty salon, zodat jouw beauty salon direct bij de resultaten verschijnt als mensen zoeken op ‘beauty salon Amsterdam’. Mensen kunnen dan ook eenvoudig navigeren naar je salon. Dit werkt allemaal eenvoudig en zal je echt helpen om nieuwe klanten binnen te halen! Het is wel belangrijk om alle gegevens zo volledig mogelijk in te vullen voor een plekje in dit rijtje.

2. Denk aan goede zoekwoorden (lokaal gericht)

Een beauty salon is over het algemeen een lokale voorziening en het is dan ook belangrijk om hierop te focussen met je zoekwoorden. Als jij op zoek bent naar een loodgieter en je woont in Den Haag, dan zoek je niet alleen op ‘loodgieter’ maar zul je in de meeste gevallen op ‘loodgieter Den Haag’ zoeken. Zo krijg je de beste lokale resultaten. Voor je beauty salon is het dan ook belangrijk om te focussen op je lokale werkgebied.

Is jouw beauty salon in Alkmaar en wil je lokaal focussen? Verwerk dan de zoekwoorden Alkmaar, Heerhugowaard, Boekel en Heiloo op je website. Dit zijn omliggende dorpjes en grote kans dat je hiermee beter gevonden gaat worden in een lokaal werkgebied.

Ook op andere zoekwoorden is het belangrijk om te focussen. Zo kan een kapsalon nog focussen op de woorden kapper, knippen, knipbeurt en haarstyling. Zo heb je meer kans dat jij aansluit op de zoekopdracht van iemand en dat jij dus bovenaan verschijnt.

3. Maak gebruik van social media

Maak een uitgebreid social media-profiel aan voor jouw beautysalon en plaats hier regelmatig berichten. Wanneer jouw social media-pagina gekoppeld is aan je website zal Google dit zien en in de gaten houden. Sociale interactie is namelijk één van de vele factoren die meewegen bij het ranken in Google.

Bovendien is social media een handig medium om aankondigingen te doen richting jouw klanten en ook is dit een goed middel om meer klanten te vinden. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om via Facebook afspraken in te plannen. Maak dus actief gebruik van social media om een hogere positie in Google te bemachtigen.

Facebook

4. Meld je aan bij bedrijvengidsen

Het is belangrijk voor je ranking in Google dat er verschillende links naar jouw website toe verwijzen. Als jij je aanmeldt bij online bedrijvengidsen gaan er meer links richting jouw website. Dit zal Google belonen met een hogere ranking. Ook heb je hiermee meer kans om gevonden te worden door nieuwe potentiële klanten.

5. Plaats eigen content

Wanneer je eigen content op je website gaat plaatsen zal je SEO (Search Engine Optimization) een flinke boost krijgen. De meest gemaakte fout bij kleine en lokale bedrijven is dat ze op hun website niet meer toevoegen dan enkele producten en contactgegevens. Met eigen en unieke content laat je de potentiële klant zien dat je veel verstand hebt van het onderwerp.

Schrijf bijvoorbeeld over een nieuwe beauty trend, een nieuw product, je eigen bedrijf of andere ontwikkelingen binnen de branche. Je zult zien dat Google je beloont voor unieke content en je een hoger plekje in de zoekresultaten geeft.

Software van Sara Salonsoft

De software van Sara Salonsoft kan je helpen om je beauty salon te verbeteren. Via onze software is het makkelijk om je beauty salon top of mind te houden bij je klanten. Ook kunnen klanten erg eenvoudig afspraken inplannen. Dit is goed voor de gebruiksvriendelijkheid van de website waarop je wordt beoordeeld door Google.

Neem voor alle mogelijkheden vrijblijvend contact op of vraag een demo aan en probeer de software 30 dagen lang gratis!

Top